2015. szeptember 1., kedd

Telefonos játékkínálat - WWE SuperCard

A kártyajátékok szinte behálózzák az emberek minden napjait. Van aki pókerezik, más-más módokon, vannak akik az UNO/SOLO kártyajátékokat részesítik előnyben és vannak azok akik úgynevezett Battle Card-okkal játszanak, mint a Yu-Gi-Oh. Ezek a játékok az idő előrehaladtával megérkeztek elektronikus változatban is, majd elérhettük őket a számítógépünkön, később az okostelefonokon, táblagépeken és egyéb "okos"kütyükre is beférkőzött. Ezen kapva a World Wrestling Entertainment (WWE) és a Cat Daddy Games-szel, illetve a 2K Games-el karöltve alkottak egy kártyajátékot, amelyet már két éve érhetünk el Androidra és iOS-ra.




JÁTÉKMENET:

Először mikor belépünk a játékba megkapjuk a kezdőpaklinkat, melyben alapvetően pankrátorok vannak benne. A kezdőkártyák között kapunk egy ritka, egy szokatlan, két szokásos dívát, több szokásos pankrátort és négy támogató kártyát. Választhatunk "Exibithion" és "King of the Ring" játékmódok között. Az előbbiben négy ellenfél közül kell választanunk, majd a ringben megküzdeni velük. A küzdelem alapját legjobban egy autós kártyajátékhoz tudnám hasonlítani. Adott négy érték, melyek közül kell egyet választani és a nagyobb értékkel rendelkező pankrátor nyer. A négy érték nem más, mint a Erő, a Szívósság, a Gyorsaság és a Karizma. Ezek növelhetőek a saját lapjaink esetében a támogató lapokkal, még az ellenfél esetében pedig csökkenthetjük. Minden győzelem után huszonöt lap közül húzhatunk kettőt, ha pedig vereséget szenvedünk akkor csak egyet húzhatunk. A "King of the Ring" annyiban más, hogy Te nem látod a meccset, csak cserélhetsz lapot, vagy erősítheted őket két meccs között, valamint nem kártyahúzás van, hanem jutalmat kapsz. Minél magasabbra jutottál a létrán, annál értékesebb lapot kaphatsz. Bigedude videójában, láthattok harcot is.



KINÉZET:

Maga a grafika nem túlzottan nagyra törő, mert ez mégis csak egy kártyajáték, nem pedig egy eszméletlenül jó akció-kaland játék, aminek a grafikáján többet dolgoztak, mint a kinézetén. Bár a csatajelenetek eléggé bugyuták, a második szezonban mégis több animáció került be, a régieket pedig felújították. A lapok és a rajtuk szereplő pankrátorok remekül ki vannak dolgozva, azokon nem találtam semmilyen kivetnivalót.

AJÁNLÁS:

Azoknak ajánlanám elsősorban, akik szeretik a kártyajátékokat és a monoton játékmenet nem töri meg a lelkesedésüket, mert lehet kicsit laposság válik az ötszázadik mérkőzés után a játék, viszont rengeteg dolog van benne amivel fel lehet dobni a játékmenetet. Másodsorban pedig ha kedveled a pankrációt akkor próbáld ki. Sőt, nem is kell értened hozzá, hiszen olyan egyszerű a játék, mint a karikacsapás.