2013. május 26., vasárnap

Interjú, a Kaizoku Lovers írójával

Egy tehetséges és feltörekvő One Piece rajongót interjúvoltam meg, aki saját rajongói alkotásán is dolgozik. Kívánok neki további sok sikert a jövőben is! Olvassátok és Osszátok a válaszokat! (Megjegyzem, hogy nekem is segített, de arról majd máskor.)



1. Mióta ismered az Anime-k világát?

1. Már kiskorom óta ismerem, talán óvodásként kezdtem el rendszeresen nézni, akkor még az InuYashat meg a Yu Yu Hakusho-t, mivel nővérem is animés. 

Ace, a One Piece-ből
2. Van kedvenc Anime-d és szereplőd?

2. A One Piece és belőle Ace :)

3. Mi vitt rá arra, hogy írj egy saját FanFiction-t?

3. Már ezelőtt is írtam egyet, csak annak a Bleach volt a témája, azért kezdem el általában, mert szeretem ugyanazt a témát tovább vinni és kibővíteni, amolyan "mi van ha..." dologgal.

4. Melyik korosztályt akarod megfűzni az írásaiddal?

4. Nincs konkrét korosztály, mivel vannak 12-13 éves olvasóim is, akik ugyanúgy tudják élvezni, de anyukám aki már 40-es éveiben van, ő is tudja élvezni... szóval teljesen kortalan.

5. A jövőben keresnél pénzt FanFiction vagy Manga írással?

5. Voltak és vannak is ilyen terveim, de ehhez még rengeteget kéne javulnom... talán összejön, ha keményen dolgozom a jövőben is. :)

 Eiichiro Oda
6. Kit tartasz a legjobb írónak a FanFiction-ök és a Mangák közt?

6. FanFiction írók közül nem igazán tartok legjobbnak senkit, mivel annak ellenére, hogy imádom a Fanfiction-ket nem szoktam olvasni, mivel leköt az írása. Mangakák közt viszont egyértelmű, hogy Eiichiro Oda-t tartom a legjobbnak. ^^

7. Hány fejezetesre tervezed a történeted?

7. Ezen nem gondolkodtam még el, most még csak a gyerekkoruknál tartok ami a 20. fejezetig fog kitolódni maximum. De, hogy utána, hogy sikerül haladnom, nem igazán tudom... lehet, hogy 50 de akár 80 is lehet... majd kiderül.

8. Mennyi idő megírni egy fejezetet?

8. Ez változó, volt olyan amiket 6-7 órán keresztül írtam, és utána még a képek bevágása, ellenőrzés, és hasonlók tehát 8 óra is lehet, de van amit összesen 4 óra alatt írtam meg...

9. Készítenél olyan animációs sorozatot, mint az 1AÉ?

9. Már tervek közt van ennek az animálása is, programjaim és rajztudásom is van hozzá, csak az írás a legtöbb szabadidőmet lefoglalja ezért az idővel van inkább bajom.

10. Szoktál Con-ra járni?

10. 2010 óta rendszeresen járok, azóta nem volt olyan amit kihagytam volna, és nem is szeretném, hogy legyen :)

2013. május 23., csütörtök

Alkohol, Cigi, Drog

Nagyon sokan azt hiszik, hogy akkor lesznek menők, ha már 14-15 évesen (vagy még fiatalabb korban) elkezdenek alkoholt inni, cigarettát szívni vagy ne adja Isten, el kezd drogozni. Figyelem, a következő cikkben a SAJÁT véleményem olvasható, a SAJÁT nézetemből!

Én alapvetően antiszociális típus vagyok, de nálam ez nem abban mutatkozik meg, hogy egyáltalán nem megyek emberek közé. Nálam ez olyan, hogy bírom valameddig emberek között, de ahogyan ez a generáció működik már tényleg elfajult és undortó. Szerencsére még nem volt szerencsém elmenni semmilyen buliba, ahol isznak, mint a gödény vagy füstölnek, mint a gyárkémény. Nem tudom, hogy a korombeli fiatalok (legyenek srácok vagy lányok), miért lelik abban örömüket, hogy már cigiznek vagy isznak. Vegyük sorba:

Alkohol:
-Mindannyian tudjuk, hogy nagyon sok pénz folyik be az alkohol árából. Olyan dolgokra készteti az embert amit igazából nem tenne meg. Vegyünk engem: Az emberek szerint egy vicces srác vagyok, aki a szemedbe mondja, hogy miben kellene változnod. Ezeket vegyítsük az alkohollal: Egy tahó idióta lennék, aki szarik mindenkire és belekötne mindenkibe. Nem értettem soha az alkoholt és nem is fogom.

Cigaretta:
-Másik olyan dolog amiből milliók, sőt megkockáztatom milliárdok folynak be. A füst nem tesz jót se a tüdőnek, se a közérzetnek. Ha ideges vagy szívsz, ha bánatod van szívsz, ha unatkozol szívsz, stb. Tiszta kátrány lesz a tüdőd, belehallhatsz, rákod lehet (amit nem igazán vágok, mert a rák bárhogyan kialakulhat a tüdőben is, nem csak cigivel.) A cigit még jobban utálom, mint az alkoholt. Azt se szeretem, ha előttem sétál valaki és a szél ráfúja az arcomra.

Drogok:
-Na erről lehetne regélni napokig, de csak egy kis részét említem meg. Halálos, mint az állat! Egyetlen egy rossz mozdulat amikor beadod magadnak azt a szar, mert "Az nagyon menő"...Én utálom a drogokat is és azt aki kitalálta és kötném össze a lábát a fejével.

Baliboy Straight Edge lesz a jövőben, vagyis soha nem fog inni és cigizni!

2013. május 13., hétfő

Interjú L.Mole-lal

L.Mole egy tehetséges Retro játék kritikus és nem is értem, hogy miért nincs nagyobb nézőtábora. Egyedi poénok, ötletek és megvalósítások. Olvassátok és Osszátok a válaszait! !!!L.Mole YouTube csatornája!!! !!!Teazsúr blog!!!

L.Mole


1. Hogyan ismerkedtél meg magával a YouTube-bal?

1. Nem emlékszem. Gondolom valaki mutatott egy vicces videót. Igazából eszembe sem jutott, hogy a YouTube segítségével akár saját sorozatot is indíthatnék, amíg rá nem találtam az Angry Video Game Nerd-re. Pedig gyerekkorom óta kísérletezgettem kisfilmek és animációk készítésével a saját szórakoztatásomra.

2. Ha jól szűrtem le, te is olvasol mangákat. Mióta kezdted el olvasni őket?

2. Még általános iskolás koromban varázsoltak el a japán rajzfilmek, hála a német RTL-nek, és igyekeztem mindenre rátenni a kezemet, amire csak lehetőségeimből akkoriban futotta: angol nyelvű videokazetták a Trollbarlangból, Dragonball Z és Ranma ½ képregények a franciaországi nyaralásból. Szedett-vedett gyűjtemény volt, de a rajongásom kiélésére tökéletesen alkalmas. Ma már persze nem okoz gondot az animék és mangák beszerzése, de éppen ezért válogatósabb is lettem.

3. Milyen játékkonzoljaid vannak és mikkel játszottál eddig?

3. Jelenleg az Xbox 360, a Wii, a Nindendo DS és a saját készítésű MAME cabinet van nálam rendszeres használatban, de néha előkerül a Playstation 2, a PSP vagy a Dreamcast is, ha épp olyan kedvem van. Gyerekkoromban öcsémmel a Sega Master System-et, a Game Boy-t, az Atari Lynx-et, a sárga kazettás NES utánzatot, később pedig a Sony Playstation-t nyúztuk látástól vakulásig. Emellett rendszeresen átjárkáltunk a haverokhoz és ismerősökhöz is játszani, így végül a kilencvenes évek során kis híján az összes akkori mainstream konzolt volt szerencsém kipróbálni. A legelső gép egyébként, amin videojátékokat játszottam egy Enterprise 128-as volt.

4. Mi a kedvenc retro játékod?

4. Erre a kérdésre gyakorlatilag lehetetlen válaszolnom, mivel sokszor még egy-egy kategórián belül sem könnyű kiválasztani a kedvencemet. Persze találkoztam meghatározó játékokkal az évek során, melyek saját stílusokban túlszárnyaltak mindent, amit addig láttam. Többek közt ilyen volt a Wonder Boy 3, a Terranigma, a Yoshi's Island vagy a Deus Ex. De igazából ezeket is a végtelenségig tudnám sorolni. Egyébként tervezek készíteni egy videót, melyben majd kicsit körüljárom a témát.

5. Member-rel milyen módon ismerkedtetek meg?

5. Még sok-sok évvel ezelőtt a USTEAM fórumán ismertem meg Membert. Egyszer találkoztunk személyesen is, mikor vásárolt tőlem egy Elfen Lied figurát. (Akkoriban csináltam ilyesmiket modellező gyurmából, pár ezer forintért.) Aztán úgy öt évig nem hallottam felőle. Később aztán ő talált meg, mikor elkezdtem az Éjjeli Vakondot, és rendesen meglepett azzal, hogy közben hivatásos troll lett egy évek óta futó sorozattal.

6. Mennyi időt vett igénybe a Splatterhouse videód elkészítése?

6. Maga a felvétel és a vágás gyorsan megvolt, de a kísérletezésre ráment egy jó másfél hónapom. Egyrészt a család és a munka mellett napi egy-két óránál nem is tudtam többet rászánni, másrészt tapasztalat és rendes felszerelés híján kellett valahogy megvalósítanom azt, ami a fejemben volt. Néha egészen bagatell apróságoknál akadtam el. Rengeteget kínlódtam például azzal a résszel, amikor a végén leszédülök a székről. Egyszerűen nem tudtam rendesen érzékeltetni a dolgot, akármivel próbálkoztam. Végül aztán úgy sikerült a felvétel, hogy véletlenül levertem a kamerát. Direkt soha nem tudtam volna ilyen jót csinálni.

7. Anno voltak kalandkönyvek (azt hiszem ez a nevük). Azokból kipróbáltál néhányat?

7. A Kaland-Játék-Kockázat sorozatra gondolsz? A Halállabirintus konkrétan az első könyv volt, amit életemben „elolvastam”. Szerencsére édesapám maga is fantasy rajongó, így nemcsak, hogy teljesen pozitívan állt ezekhez a könyvekhez, de bőven el is látott velük. Rengeteget lapozgattam rongyosra az évek során, és máig szívesen előveszem őket egy kis nosztalgiázásra. Nem csak az interaktivitás miatt imádom őket, de azért is, mert teljesen szabadon, kötöttségek nélkül szárnyalt benne az írók fantáziája. Ezekben a könyvekben tényleg bármi megtörténhetett.

8. Hogyan állsz a horror játékokhoz?

8. Zombik és gépfegyverek jöhetnek minden mennyiségben, de misztikus horror tekintetében finnyás vagyok. Volt egy két alkotás a témában amiért odáig voltam: Silent Hill 2, Eternal Darkness, Alan Wake, Deadly Premonition, és persze kellemes nosztalgikus emlékeim vannak az első Alone in the Dark-ról, de ha a point-and-click kalandjátékokat nem számolom, akkor nagyjából ennyi. Az az igazság, hogy akárcsak a filmek esetében, itt is inkább a slasher műfaj áll közelebb a szívemhez, mint például ugye a Splatterhouse vagy a minden tekintetben zseniális Clock Tower.

9. Van kedvenc filmed?

9. Oda vagyok a klasszikus exploitation alkotásokért, de ha egy olyan filmet kéne mondanom, ami számomra tényleg hibátlan élményt nyújt és nem tudok betelni vele, akkor biztos, hogy csalódást okoznék valami kommersz klasszikus kiválasztásával, mint mondjuk a Terminátor 2 vagy a Vissza a jövőbe trilógia. A sorozatomban a Csillagok háborúját szoktam emlegetni, de inkább csak a vicc kedvéért. Nem vagyok igazán Star Wars fan. Annyira legalábbis biztosan nem, mint azt előadom.

10. Terveznél te is játékot?

10. Terveztem, és többször neki is ugrottam már hobbiszinten a játékkészítésnek, de rá kellet jönnöm, hogy a világ tele van olyan független fejlesztőkkel, akik ezerszer kreatívabb és profibb játékokat tesznek le az asztalra két étkezés között, mint amire én valaha is képes lennék. Persze ötleteim, elképzeléseim nekem is vannak, és nyilván szívesen foglalkoznék játékfejlesztéssel főállásban, de annyi realitásérzékem azért van, hogy belássam, ez pusztán álom. Így mivel csinálni nem tudom, inkább kritizálom. :)

2013. május 8., szerda

Szegedi Szupershow


Újra Szegedi Szupershow! A HCW nagyszabású gálája idén is a Műjégpályán lesz megtartva Május 18.-án! László Roland rendezésével készül a gála. Tavaly 1300 ember volt kíváncsi a gálára, melyen helyet kapott a pirotechnika is. Ez idén sem marad el! László Roland elmondta, hogy másként fog kicsit kinézni a ring és az entrance rész ki lesz bővítve. 




________________________________________________________
A meccseket elnézve nem lesz kispályás ez a gála sem:
HCW Bajnoki övmeccs: PG Hooker a HCW regnáló bajnoka két ellenféllel méri össze erejét. Renegade és Gabriel Angelfyre fognak a magasba mászni, mert megrendezésre kerül a HCW történelmében először egy létrás meccs. Az öv ugyan olyan magasan lesz felfüggesztve, mint a WWE-ben. Vajon, PG Hooker elveszti az övet, melyet már kilenc hónapja birtokol?

HCW Hardcore övmeccs: Még egy olyan meccs amit még nem láthattunk a HCW-ben (mellékesen én még nem is hallottam róla) a neve nem más, mint Apocalypse Hardcore Match. Dover-nek öt emberrel szemben kell megvédenie az övet. Eddig csak azt tudjuk, hogy Kent lesz az egyik ellenfele Dover-nek, szóval négy hely még teljesen szabad. Mindenki mindenki ellen, mindent mindent ellen és a végén egy bajnok távozik. Érdekes meccsnek látszódik. 

Chairs & Fire meccs: Ez az a meccs amivel nem tudok mit kezdeni, ugyan is láttunk már tüzet a Véres November 3-on Murlock és Michael Nuts között, de ez nekem másnak ígérkezik. Szintén Murlock és Michael Nuts küzd meg egymás ellen. Mindenesetre nagyon várom a meccset és remélem nem kerül egyikőjük sem a kórház égési osztályára.

Tag Team meccs: Tony Baritoon a menedzserével és egyik társával Johny Vegas-szal fog a ringbe lépni két skót emberrel Mr. News és Kevin Williams csapatával. Remélem a HCW fénylő csillaga Tony Baritoon és az aranyhangú menedzsere Mr. Vegas győzelmet akartnak Szegeden!

Tag Team meccs: Nitro és Ted Wellington bejáratott csapata fog megküzdeni az újonnan alakult Poison és Cyrus Cage csapata ellen. Négy energikus egyéniség a ringben, ez rossznak nem mondható egyáltalán. Jessie csak hevíteni fogja a vasat a ring mellett!

Normal meccs: Tengkwa fog megküzdeni a HCW buliarcával Yan "Party" Colby-val. Mind a kettejük ringbeli teljesítménye lenyűgöző és akkor is örülök, ha Tengkwa és akkor is ha Colby nyer.

Női meccs: Az elbűvölő Audrey Bride fog megküzdeni Európa legismertebb női pankrátorával Alpha Female-lel. Audrey technikás és Alpha Female pedig erős. Remélem Audrey-t nem fogja összeroppantani a meccs alatt Female.

PWH Bajnoki övmeccs: Big Geert a PWH (Pro Wrestling Holland) bajnoka és feltette az övét, miszerint a HCW berkein belül bárki kiállhat ellene. Nem is valaki tette ezt, ugyanis a HCW első bajnoka Icarus próbálkozik meg elvenni tőle az övet. Száz kiló különbség? Na és? Elszántság és beleadás!
________________________________________________________

Aki távolsági, pénzügyi, egyéb okok miatt nem tud ott lenni a gálán az se búslakodjon, mert a HCW élőben közvetíti az eseményeket, melyet Wanna Raise a komment dante és A Doktor fog kommetálni. A Live.hcw.hu


Leszűkítve: HCW Szegedi Szupershow, Május 18.-a Műjégpálya. Élőben nézheted helyszínen vagy a lakásodon. HCW mindenek felett!

2013. május 6., hétfő

Anime ajánló - Sword Art Online

Belegondoltál már abba, hogy milyen lenne, ha egy MMORPG-ben élhetnél? Gondolom igen. Ezt dolgozza fel a Sword Art Online is, melyet eredetileg Light Novella ként adtak ki, de megérkezett anime és manga formájában is. 

SPOILER VESZÉLY!!!

Lássuk magát a történetet:
Kirito
Asuna
Kayaba admin karaktere
2022-ben piacra dobták a Sword Art Online-t, melyet a NervGear-t ami egy virtuális valóságot kiterjesztő sisak. Ezzel tudnak a játékosok belépni a játékba és kilépni. Na igen, kilépni, erre még visszatérünk. Szóval miután kiadták mindet elkapkodták (Mint az iPhone 5-öt), melyből a főszereplő gamer-ünk se marad ki, kinek a neve Kirito. Miután elkapkodták mindent kezdetét vette a játék, azonban kilépni nem lehetett egy idő után a játékból. Megjelent a játékot kitaláló személy (Akihiko Kayaba professzor) admin karaktere és elmondta, hogy ez nem egy hiba, hanem egy túlélő játék amiből csak egy módon lehet élve kijutni: Ha végigjátszod. Nem tűnik könnyűnek mi? Hát nem is az. Minél előrébb haladunk a történetben annál többen esnek el vagy lesznek öngyilkosok. Kirito több emberen is segít és ezzel mindenféle kalandba keveredik. Kirito megtalálja a szerelmét is akit Asuna-nak hívnak. Asuna-t megölik a történetben és ez által a való életben is meghal, de Kayaba volt olyan jó fej ezért amikor Kirito kijátszotta a játékot (Pont az után, hogy Asuna-t megölték) mindenkit aki eddig eljutott kiengedte, azonban volt 300 játékos akik kómába estek. Köztük volt Asuna is akit az apja egyik munkatársa tartott életben egy másik játékban ahol már tündérekkel kellett harcolni, de ott meghalhatott az ember annyiszor akárhányszor akart. Ebben a játékban megismerkedik az unokahúgával aki szerelmes lesz Kirito karakterébe. Hogy mik vannak az Istenit. Kirito-nak egyetlen célja, hogy megmentse Asuna-t a fogságból. Egy nehéz küldetésen kellett átverekedni-e magát ahol a végén a szövetségesei segítenek neki. Miután eljutott Asuna-hoz a fogva tartójával kellett megküzdenie, de nem volt neki könnyű. Kirito-nak Kayaba lelke segített aki admin jogot adott neki és így letudta győzni a gonoszt. Amikor Kirito elindul a kórházba Asuna-ért akkor a parkolóban megtámadja a fickó akit megölt a játékban. Ezután mindenki boldog, örül a másiknak és egy kocsmában bulit is szerveznek. 

Összegzés:
Nekem nagyon tetszett a mű, de kár hogy csak 25 rész készült belőle. Ha beszerzem a Novellát és a mangát akkor annak csak örülni fogok. Mindenkinek ajánlom, mert egyaránt komoly és néhol vicces az anime. 

(Megjegyzés: Heti egy anime ajánló várható).



Interjú Mr. Tolnaival

Mr. Tolnai a HCW volt ring announcer-e, de én még mindig örülök neki, hogy közöttünk van ez a jó ember! Olvassátok és Osszátok Mr. Tolnai válaszait!
Mr. Tolnai



1. Mióta követed a pankrációd és kit emelnél ki, mint kedvenc?

Bad News Brown
Hulk Hogan
1. 1987-88 környékétől fogva. Legkorábbi emlékem egy WWF Saturday Night's Main Event a Sky Channelről a műholdas csatornák hazai kábeltévés sugárzása kezdetekor. Azon belül is egy Demolition meccs, amit a konyhában történelemtanulás helyett néztem ámulva apám forgókapcsolós, piros kávájú fekete-fehér Junoszty-tévéjén (panelproli volnék). A Hulkamania azon nyomban beszippantott. Lázas gyűjtésbe kezdtem, minden zsebpénzemet WWF-kisképekre (WWF-magazinfotók kicsinyített, 8*10 cm-es kalózmásolatai) és újságokra, plakátokra költöttem. Ezekkel volt kitapétázva a falam. Igen, tizenkét évesen - pár Miss Elizabeth, Luna Vachon és Sensational Sherri-képet leszámítva - olajjal bekent kisgatyás izomkolosszus férfiak képei borították a falam, ezek látványára aludtam el esténként éveken át. A horror. Még egy műanyag matricás WWF Championship öv replikát is találtam a városban, a Fő utcai trafikban. Jó volt marknak lenni, a suliban én voltam a hókógen, legalább volt valami haszna a piros úttörőkendőnek. Én nem a nyakamban hordtam, hanem a fejemen. Otthon is hagytak osztálykirándulások alkalmával. :)
Kedvencek: Hogan, Hogan és Hogan. De csíptem Bad News Brownt, Greg Valentine-t, Jake Robertst és Mr. Wonderfult. Később Scott Norton, majd Chris Daniels és CM Punk lettek azok, akik miatt egy-egy meccset nem tekertem végig. Meg persze KANE 2010-es WHC-futása. Azt nagyon csíptem.

2. Milyen érzés volt a Szorítót vezetni, majd a Trash Talk-ban is feltűnni?

2. Szorító. :)  Amikor 2000-ben első weblapomat összeférceltem, ezt a nevet adtam neki. Le is hozta az egyik napilap, mint érdekességet:
http://attitude.wwe.hu/cikkek/20001202.html
(köszönet Kovács Attinak)
Én csak a WCW "where the big boys play" szlogenjét (nem, Kevin, a "játszanak" NEM melléknév) ültettem át magyarra, ezek meg lehozták mint valami melegedésre buzdító szöveget. Ez noha nem tartozik Szorosan a tárgyhoz, megérdemelt egy tisztázást.
Szorítkozzunk hát a rádióadásra: Szick Geri, a Motoroshang rádió oszlopos tagja és életművész koncertszervező guru felvetésére az egyik 2012-es HCW esemény után beindítottuk Síkfői Dáviddal az adást, melynek nem volt neve, de pro-wrestlingről terveztünk benne sokat pofázni. Magától értetődő volt számomra, hogy ez lehet a régi weboldalam feltámasztása, a Szorító, immár a HCW szolgálatában. Először vonattal járogattam föl az adásokba (A KIRÁLYOK VÁROSÁBÓL, SZÉKESFEHÉRVÁRRÓÓÓL), aztán a jó idő beköszöntével kerékpárral, minden szerdán 140km-t letekerve, ez utóbbit 13 alkalommal. A műsorra sose terveztem komolyan, csak 5-6 fő pontot ami épp az eszemben volt, meg pár kifőzött aktuális poént. A többit Dávid hozta, neki köszönhető, hogy volt struktúrája az adásoknak. Aztán mikor augusztusban beindult a pollenszezon, nem tudtam többet feljárni és Dávid is akkor kellett távolmaradjon, így Paulik Tomi vitte tovább a stafétát, melyet 2013 elején Bártfai Krisztián és Balázs (?) Miki vettek át.
Hogy milyen érzés? Elképzelhetetlen. Mai napig nem hiszem el, hogy rádióműsort vezettem. Amikor ott voltam a stúdióban az is álomszerű élmény volt, nem csoda, hogy úgy el voltam varázsolva az adások alatt. Aki hallgatta, érti.
Ami a Trash Talkot illeti, úgy volt, hogy Paulik Tomival ketten csináljuk, de lemondtam, ennek okáról majd máskor. A cameómat április 6-án nagyon élveztem, büszke vagyok a srácok kitartó munkájára, mely ilyen szép előrehaladást ért meg hallgatottság tekintetében. A hallgatók szó szerint a vállukon hordoztak abban a tizenöt perces blokkban. Fasza volt!

3. Említetted, hogy akarsz Tolnais pólót. Ez megvalósulhat?

3. Terveztem egyet, meg is van valahol, de épp meghalt a pécém és nem tudom most ide beszúrni. Hagyományos rikítózöld ingpóló, közepén a fejemről egy rajzzal, valamint piros betűkkel TNA-fonttal egy srégen torzított TOLNAI-felirat a szív felett kicsiben, ugyanez a hátán nagyban. Aki akarja, megcsinálhatja ezek után, de se én, se a H-WrestlingShop nem tervezzük hivatalos gyártását. Úgyse vinné a kutya se. Ki adna pénzt egy bolond ring announcer pólójáért?  :)

4. Milyen volt az az érzés amikor a ringben álltál és a rajongók "Mr. Tolnai" kiáltozásokkal buzdítottak?

4. Ahogy Jim Ross mondaná félarccal: Bah Gawd, Keeng! Mihez lehet hasonlítani? Hisz leírhatatlan. Amikor biciklizni tanultál, valaki egyensúlyban tartotta a cangát. Aztán sok méter után hátranéztél és láttad, hogy az illető messze távolról integet, büszkén mosolyogva, benned pedig a bizonytalanság helyére szilárdan befészkelte magát a meggyőződés, hogy a te kezedben van az irányítás. Empowered, ahogy az angol mondaná. Ez a pillanat ismétlődik át a közönség színe előtt újra meg újra, intenzitása soha nem lankad. Ettől olyan addiktív és megrészegítő. Ezek után a való világba visszacsöppenés számomra az esetek többségében keserves élmény volt. Nem csoda, hogy annyi wrestling-személyiség nyúl élénkítőszerek után. Prolonging the magic!

5. Ha valaki a nézők közül felöltené a jellegzetes Mr. Tolnai öltözéket, mi lenne rá az első reakciód?

5. Egy Jean-Luc Picard-féle facepalm.

6. Ott voltál a tavalyi Szupershown. Szerinted az idei felül múlja a tavalyit?

6. Minden kétséget kizáróan igen.

7. Nem hagyható ki. Hogyan értékelted a WrestleMania 29-et?

7. Nem tetszett. 10 perc alatt végigtekertem. A Taker-meccs lehet, hogy jó volt, de sosem érdekelt Taker. Nem tudom objektíven értékelni. Next!

8. Szerinted a WWE hanyatlik, vagy emelkedik jelenleg?

8. Stagnál, tehát hanyatlik. Jól bevált konzervformulák, túl sok tévéműsor, mindenki igényét kielégíteni vágyás, ezáltal rizikótlan, igazi meglepetések nélküli program jellemzi. Lehet benne szórakoztató elemeket fellelni, de amikor a néző DOLGA kikeresni ezeket, ott baj van.

9. Lefordítottál több pankrációs könyvet. Melyiket volt a legnehezebb lefordítani?

9. Konkrétan három könyv fordításában vettem részt, ezek közül a legnehezebb - és a legélvezetesebb, leginkább megelégedettséget és diadalittasságot adó - a William Regal-biográfia volt. DiBiase és Y2J könyvei iránt nem éreztem ilyen szenvedélyt, mint Matthews mester anekdotáit felidézve. Lásd a könyv utószavát.

10. Mit üzensz a leendő HCW Pro-wrestlerek-nek akik a HCW suliban róják a kilométereket?

10. Olvassátok el a Chris Benoit - Ring of Hell c. könyvet. Komolyan!







2013. május 5., vasárnap

Restart

Szóval, kezdjük. Sajnos az utóbbi időben sem a bloggal, sem a YouTube csatornámmal nem tudtam mit kezdeni, de ezen hamarosan változtatok.

Blog: Megpróbálok minél több interjút csinálni, beszámolót, ajánlót és az eddig ismert dolgokat. A dizájnokon is alakítani akarok egy kicsit. Konkrétan a hátteret és a fejlécet egy kicsit minőségibbre akarom csinálni, valamit a tartalmat is minőségibbre is csinálni.

YouTube csatorna: Na ez egy kicsit kényesebb téma, mert én szívesen csinálnék ott is bemutatókat, beszámolókat és hasonló dolgokat, de a paródiákra akarok jobban ráállni. Szeretném ott is kialakítani azt a hangulatot, hogy napi egy-két komment legyen, mert jó ha az ember visszajelzéseket kap. 

Leszűkítve: Restart! Ma még hozok egy ajánlót.