2013. február 23., szombat

Én ajánlom nektek!

De régen volt már ilyen cikk, lehet nem ártana megint csinálni egyet!

Szerintem sokan ismeritek a Lay's Strong nevű chipset, melyet Chili-vel és Lime-al fűszereztek. Ezt a chipset és is ismertem, még a cikk megjelenése előtt már hónapok óta ismertem, de lehet, hogy csak egy éve ettem utoljára ilyen chipset. Mi is fogott meg ebben a chipsben? Nagyon is sok! Tudom, hogy a chipseket nem ennyire behatóan nézik meg, de jelenesetben nem érdekel.

Szerintem nagyon dizájnos a kinézete ezzel a fekete alappal. Továbbá írja még azt is, hogy "Hideg italok mellé a legjobb" és ezt tanúsítom is! Főleg jól behűtött Sprite mellé!

Az említett chips
Milyen is a Chili és Lime keveréke? Nagyon is jól összerakott vegyület, ha így akarom kifejezni. Egyszerre csípős és savanykás. Megunhatatlan! Ilyen jól összerakott kombinációt régen nem ettem, és most jó volt újra egy ilyet falni! Kóstoljátok meg mindannyian!

2013. február 11., hétfő

Interjú Bárfival és Mikivel, a Szorító műsorvezetőivel

Aki hallgatja a motoroshang.hu-n a Szorítót annak nem kell bemutatnom őket, de aki nem az minden szerdán hallgassa a Szorítót 16:00-tól! Olvassátok és Osszátok a két guru válaszait!

Miki és Bártfi



1. Mióta követitek a pankrációt és ki a kedvencetek?

B: 1. Még a kilencvenes évek közepén találkoztam a Wrestling-gel amikor a volt TNT-n a Cartoon Network után teljesen lenyűgözött WCW nitroban azok a hatalmas emberek és a látványos verekedések,de akkor még kisgyereke fejjel nem tudtam rendszeresen nézni és el is felejtettem. Majd 2009-ben mikor az Eurosport-on heti rendszerességgel ment a WWE This week akkor kezdtem el nézni rendszeresen. De mivel a közvetítés színvonala nem felelt meg és csak egy összefoglaló volt ezért elkezdtem heti rendszerességgel letölteni a heti adásokat  és ppv-kat és azóta egy adást se hagytam ki. De vissza felél és próbálom bővíteni a tudásom és amikor van kedvem és időm megnézzek egy régebbi ppv-t. Mellé néha nézzek TNA-t és indy szervezetek gáláit is.
Több nagy kedvenc van: Az első aki mai napig az egyik legnagyobb kedvencem The Undertaker hihetetlen karakter és karrier. Mai napig mark outtolok mikor megszólal a gong és elsötétül az aréna.
A második Chris Jericho: Aki technikai tudásával és karakterével képesztet el teljesen. 
A harmadik pedig CM Punk akit már 2009 kilenc óta imádok. Ahogy beszél és amilyen technikai tudása van elképesztő. Az indy szervezeteknél használt finishere meg az abszólút kedvenc mozdulatom a Pepsi Plunge.

M: 1. Magával mint pankrációval valamikor a 90-es évek közepén találkoztam először. Ekkor csak hellyel közzel néztem. Igaz akkor is magával ragadott már ez a világ, de még nem szippantott be teljesen.

Majd 2000-ben kezdtem jobban elmerülni benne, ekkor debütált Randy Orton, a Mid-Missouri Wrestling Association-Southern Illinois Conference Wrestling-nél. Ekkoriban ő nagy kedvencem volt, így egyre rendszeresebben követtem a műsorokat és szépen lassan magával ragadott ez a világ.

A kedvencem Undertaker. A mai napig véleményem szerint az egyik legkarizmatikusabb pankrátor.

Másik nagy kedvencem Christian. Az Edge-el való pályafutása nekem tetszett és magát a karaktert nagyon megkedveltem.

Jelenleg akit a kedvenceim közzé sorolnék az CM Punk. A technikai tudása is lenyűgöz, de ami jobban megfog az az amikor kiáll és mikrofon van a kezében. Nagyon jól össze tudja foglalni mindazt ami manapság probléma a WWE-nél.

2. Milyen érzés vezetni a Szorítót?

B: 2. Nagyon jó amióta ismerem a Wrestlinget azt akartam, hogy közöm legyen hozzá de mivel nem vagyok egy wrestler alkat ezért nem tudtam milyen lehetőségem lenne bekerülni. Decemberben láttam meg a hirdetést a H-wrestling forumon tudtam hogy ez nekem való.. Amikor Renegade írt, hogy én fogom vezetni nem akartam elhinni. Mikor készülök az adásra egy jól eső izgalom fog el. Olyan mintha egy állom lenne. Imádom csinálni és készülni is rá.

M: 2. A legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy nagyon jó.
Az igazság, hogy öcsém unszolására jelentkeztem a hirdetésre és az első adás előtt kicsit tartottam is tőle. De amikor elindul a műsor és mikrofon van előttem, egyszerűen mindegy milyen fáradt vagyok, vagy milyen napom volt, felpörgök és szívvel lélekkel csinálom.


3. Részt vennétek-e egy meccsben?

B: 3.       Azt hiszem igen érdekes lenne a meccsre való felkészülés megtanulni mondjuk egy Figure 4 leglockot csinálni. Meg átélni hogy milyen érzés lehet 1500 ember előtt beleadni mindent.

M: 3. Szívesen kipróbálnám, ha lehetőségem adódna rá. Érdekes lehet a felkészülés egy meccsre és persze nem semmi érzés lehet fellépni és a maximumot nyújtani egy nagy közönség előtt.

4. Kivel lennétek csapatban?

B: 4.       Hát itthonról akiket először megismertem Renegade-del és Grizzly Davidson-nal, Külföld a három kedvenccel nagyon szívesen, még Shawn Michaels, Ric Flair-rel és Daniel Bryannel.

M: 4. A hazaiak közül Yan Colby-val vagy Grizzly Davidson-nal, a külföldiek közül pedig talán pont azért mert egyik nagy kedvencem Christian-nel, vagy Chris Jericho-val.

5. Main Stream vagy Independent pankráció?

B: 5.       Hát én mindkettőt szeretem és meg van az ok hogy miért. A Main Stream a monumentalitás a hihetetlen profi kép és hangminőség és a csillogás meg ezek. Az indy azt hogy ott tényleg az számít hogy egy Wrestlernek milyen technikai tudása és hogy hihetetlen hangulatot adnak a fanatikusok. Azt hogy minden wrestler maga csinálja a polo,dvd és egyéb eladásokat.

M: 5. Jó a kérdés. Erre azt tudom mondani, hogy mind a kettőnek meg van a maga varázsa. Az előbbinek a monumentalitás és a profi technikai háttér miatt. A kiváló technikai felszereltség nagy vonzerővel bír. Míg az utóbbiban pont azt szeretem, hogy a wrestler technikai tudása a lényeg. Ez pedig egy olyan momentum, ami képes a kettőt közel egyenlő színvonalra emelni a szememben.

6. Első önálló adást vezettétek és a szerver mondhatni összeesett. Erre hogyan reagáltatok?

B: 6.       Hát mikor mondta a Rádió egyik vezetője én nagyon meglepődtem és nagyon örültem neki! De nem hinném hogy ez a mi érdemünk lenne még. Remélem hogy ha az adást mimnél magasabb szintre fejlesztjük akkor egyre többen és többen lesztek. Jövő héten pedig megduplázott server kapacitást ígértek nekünk!

M: 6. Nagyon jó érzés, ez vitathatatlan, de egyelőre ez még kis részben a mi érdemünk. Viszont folyamatosan törekszünk az egyre magasabb színvonalra és arra is, hogy a szervert folyamatosan ki tudjuk akasztani a hallgatottsággal.


7. Melyik HCW gálán voltatok ott legelőször?

B: 7.      Az első önálló hazai eseményen az OliSörkerti HWE House show-n már kin voltam.

M: 7. Bár egy jó ideje ismerem a HCW-t, sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy először a 2012-es Utolsó emberig gálán tudtam részt venni.


8. Mi lenne a legnagyobb elismerés amit kapnátok a rajongóktól?

B: 8.       Nekem már az is nagy elismerés hogy ennyien hallgattok minket, hogy aktívak vagytok a szociális hálózatainkon. Az hogy felkértél erre interjúra. Meg ha valaki autogrammot kérne tőlem biztos hogy nagyon meghatódnék.

M: 8. Számomra az nagy elismerés, hogy hallgattok bennünket és kíváncsiak vagytok ránk és mindarra amit mi szövegelünk.

Azért nehéz válaszolni arra, hogy mi lenne a legnagyobb, mert a minap mikor beteg voltam és egy adást ki kellett hagynom teljesen ledöbbentem, hogy hányan kívántak jobbulást és érdeklődtek, hogy a következő adásban leszek-e. Ez nagyon megható volt.


9. Áttörés 2013, melyik meccset várjátok a legjobban?

B: 9.       Én őszintén mindegyiket mert ez lesz az első gála amin mint a csapat tagja részt veszek. A showt szerintem pedig a hardcore meccs fogja lopni.

M: 9. Nem tudnék választani a meccsek között, főleg azért nem, mert már nem csak külső szemlélőként veszünk részt, így minden meccset ugyan olyan izgalommal várok.

10. Szerintetek a WWE hanyatlik vagy tör felfelé?

B: 10.   Hanyatlani biztos nem hanyatlik, de nem is mozdul felfelé igazán. Szerintem a Szervezet amióta én nézzem, folyamatosan stagnál. Az a baj hogy nincs igazi kihívó és így nincs oka arra hogy növeljék a színvonalat. Annyiban állnak rosszabbul hogy kevesebb a néző az meg abban leledzik szerintem hogy az Amerikaiak ezen generációja nem vevő annyira az erőszakra és a pankrációra mint a 90 évek elején vagy akár még a végén is. De ez a világon máshol nem így van megkell nézni a TNA az angliai turnéjáról készül kimutatásokat mindenhol teltház és egyszerűen kifolytak az emberek az arénából olyan sokan voltak. WWE-nél szerintem nem az a baj hogy PG van és nincs vér. Mert tudjuk, hogy jó wrestlerek tudnak pengézés nélkül is remek meccset összehozni. 2012 ilyen Daniel Bryan vs CM punk meccs is. Hanem az az igazi baj hogy azért mert a cél közönség a 10-12 éves korosztály lett a karakterek és a storyk lettek leegyszerűsítve. Csak Face küzd Heel-lel. Legtöbbször a jó jön ki nyertesből a faudból és minden fekete fehér. A karakterek leletek egyszerűsítve mindenki kisgatyás birkózó nincsenek egyéniségek

M: 10. Ez nézőpont kérdése. Ha a színvonalat nézzük, akkor véleményem szerint hanyatlik. Azok szemszögéből akik legalább 5-10 éve nyomon követik a pankrációt, azok szerintem hozzám hasonlóan csalódottan figyelik az új irányzatot.
Természetesen ha azt vesszük, hogy manapság a célcsoport eltolódott a fiatalabb korosztály felé, akkor az ő szemszögükből még mutathat némi fejlődést. Igaz, ha elmélyülnek a témában és régebbi meccseket visszanéznek az ő nézőpontjuk is megváltozhat.

Ha viszont onnan nézzük, hogy milyen bevételt eredményez mind a nézettséget kihasználva a reklámbevételekből, mind pedig az eladott reklámtárgyak, pólók és sok más bevételét nézzük, akkor egy folyamatos fölfelé ívelést lehet látni. Csak nézzünk meg egy meccset, ahol az arénában minden gyereken a minimum, hogy a kedvenc szupersztárjának pólója van.
Összességében viszont azt mondanám, hogy stagnál. Egyértelmű fellendülést akkor mutathatna, ha több „friss vér” kerülne a szervezetbe, kimagasló tehetséggel és technikai tudással. Valamint a sztorik újra nem csak gyerekeknek szólnának.


Interjú Fekete Danival

Szerintem ismeritek sokan Fekete Danit, de egy kis bemutató. Ő a híres Egy Akatsukis Élete sorozat megalkotója! Olvassátok és Osszátok Dani válaszait!

Fekete Dani a Cat Gun-nal

1. Mióta érdeklődsz az anime-k és a Japán kultúra után?

1. Maga a japán kultúra sose keltette fel túlzottan az érdeklődésemet, számomra túlzottan konzervatív, hideg, bizarr az egész légkörük.
Pusztán a rajzfilmek azok, melyek világában könnyedén el tudok merülni. És ugye keleten gyakorlatilag ömlesztik a rajzfilmeket.
Asszem nem nagy meglepetés, ha azt mondom, a Dragonball volt az első anime, ami magába szippantott.

2. Miért jött létre az Egy Akatsukis Élete?

2. Önmagam szórakoztatására készült. Az első néhány epizódon ez ki is ütközik elég tisztességesen. A 7. résztől kezdve pedig a vérszemet kapott rajongók kívánságainak próbáltam eleget tenni. :)

3. Melyik a kedvenc anime és manga alkotásod?

3. 3-4 évig a Naruto volt az etalon. Sajnos utóbbi időben sikerült iszonyatosan kiábrándulnom belőle, így jelenleg a One Piece csillapítja éhségemet (a maga kis hibáival együtt, persze).

4. Írnál-e te is saját mangát?

4. Van saját képregényem. Csak még várat a publikálásra. :)

5. Mennyire tudsz rajzolni szabad kézzel?

5. Művészeti gimnáziumban tanultam. Szóval eléggé. :) Az Egy akatsukis élete abszolút nem mérvadó, ugyanis az animációk révén szándékos leegyszerűsítést kapott a képi világ.

6. Mi a kedvenc stílusod animékből és mangákból?

6. Shounen. Az egyéb kategóriák legtöbbje számomra embertelenül beteg, pedig nem vagyok se prűd, se konzervatív. :)

7. Animéken kívül nézel-e más sorozatokat?

7. Nem igazán. A sorozatokat illetően átlagosan az a probléma, hogy a mennyiség, mintsem a minőség csúcsosodik ki.

8. Mi a kedvenc filmed?

8. Rengeteg van. :)
Vissza a jövőbe, Star Wars, Harcosok Klubja, Kick-ass, Scott Pilgrim, Jöttünk láttunk visszamennénk, stb.

9. Melyik a kedvenc zenei stílusod?

9. Vidám, pörgős számokért vagyok oda. 1AÉ nagyjából magába is foglalja eme halmazt. :)

10. Mit szólsz a nagy nézettséghez amit az 1AÉ hozott?

10. Eleinte hihetetlennek bizonyult. Azonban hamar felütötte magát a rengeteg negatív hátulütő, tekintve azt, hogy abszolút nem a hírnévre törekedtem, egy perc erejéig sem.
Mai napig jelen van bennem a kamat árnyéka...